Актуално

Информация за приема в V клас за учебната 2024/2025 г.

ЗА ВАС, БЪДЕЩИ ПЕТОКЛАСНИЦИ! 
 
„Скъпи ученици,
Пред Вас се открива нова глава, пълна с интересни предизвикателства и забавни моменти.
Увереността и любопитството ще бъдат Ваши верни спътници по пътя на знанието.
Поздравления за началото на Вашето пътешествие в пети клас.
Вярваме във Вас и знаем, че ще постигнете успехи с усърдие и старание.
М. Стойчева-Николова
Началник на РУО – Кюстендил 
 

Предстоящо

Информация за приема в VIII клас за учебната 2024/2025 г.

ЗА ВАС, sedmoklasniciСЕДМОКЛАСНИЦИ!
 
„Скъпи седмокласници,
Изправени сте пред нов път, пред важен житейски избор. 
Бъдете мотивирани, бъдете отговорни, бъдете трудолюбиви и упорити!  
Вашето бъдеше е във Вашите ръце!
На добър път!“
М. Стойчева-Николова
Началник на РУО – Кюстендил 
 

Подкрепяме електронното обучение

Digit Pack baner

 

Отборът на СЕУ „Св. Паисий Хилендарски“, гр. Дупница, спечели областния кръг от националното състезание по безопасност на движението БДП – за учебната 2022/2023 година.

SastezanieBDP2022 2023 1

Националното състезание по безопасност на движението по пътищата се организира и провежда, в изпълнението на държавната политика по БДП, насочена към насърчаване на учащите се към безопасно и културно поведение на пътя и е включено в календара на МОН за ученическите олимпиади, националните състезания и националните състезания по професии през учебната 2022/2023 година. Основна цел на състезанието, е подпомагане на възпитаването и обучението на учениците, за спазването на правила и формирането на култура, за безопасно поведение на пътя.

Двата отбора, състезаващи се в първа възрастова група, бяха отборите на СЕУ „Св. Паисий Хилендарски“, гр. Дупница и на СУ „Христо Ботев“, град Кочериново. Изключително мотивирани, подготвени и заредени със спортсменство бяха момичетата и момчетата, участници в състезанието.

Отборите трябваше да преминат през два кръга. В единия решаваха тест по БДП, а вторият бе практически – преминаване на елементи, като се спазват правилата за безопасност, на движението на колоездачи. След приключване на състезанието, бяха изчислени точките на отборите и определено крайното класиране. Първи във възрастовата група 5-7 клас стана отборът на СЕУ „Св. Паисий Хилендарски“, гр. Дупница, а след тях с минимална разлика се нареди отборът на СУ „Христо Ботев“, град Кочериново.

Призьорите получиха грамоти и предметни награди. Учениците разбраха, че не е важна само победата, а целта на обучението по безопасност на движението по пътищата, както и приятелствата, които остават завинаги.

SastezanieBDP2022 2023 3

 

SastezanieBDP2022 2023 2

SastezanieBDP2022 2023 4