Актуално

Информация за приема в V клас за учебната 2024/2025 г.

ЗА ВАС, БЪДЕЩИ ПЕТОКЛАСНИЦИ! 
 
„Скъпи ученици,
Пред Вас се открива нова глава, пълна с интересни предизвикателства и забавни моменти.
Увереността и любопитството ще бъдат Ваши верни спътници по пътя на знанието.
Поздравления за началото на Вашето пътешествие в пети клас.
Вярваме във Вас и знаем, че ще постигнете успехи с усърдие и старание.
М. Стойчева-Николова
Началник на РУО – Кюстендил 
 

Предстоящо

Информация за приема в VIII клас за учебната 2024/2025 г.

ЗА ВАС, sedmoklasniciСЕДМОКЛАСНИЦИ!
 
„Скъпи седмокласници,
Изправени сте пред нов път, пред важен житейски избор. 
Бъдете мотивирани, бъдете отговорни, бъдете трудолюбиви и упорити!  
Вашето бъдеше е във Вашите ръце!
На добър път!“
М. Стойчева-Николова
Началник на РУО – Кюстендил 
 

Подкрепяме електронното обучение

Digit Pack baner

 

 
Първите годишни награди за пътна безопасност са връчени на специална церемония в Националния пресклуб на Българската телеграфна агенция (БТА) в София. Инициативата е на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“, организирана с подкрепата на БТА. 
 
В Националния ден на безопасността на движението по пътищата – 29 юни, са отличени областни комисии, работещи по темата, областни дирекции на МВР, общини, регионални дирекции „Пожарна безопасност и защита на населението“, училища и детски градини. Целта е да се поощрят регионални и местни дейности, реализирани в подкрепа на подобряването на безопасността и намаляването на жертвите и ранените по пътищата. Сред наградените е отборът от СЕУ „Св. Паисий Хилендарски“, град Дупница, победител в категория „Образователна среда в подкрепа на БДП“.
 
На церемонията присъстват министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков, министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков, министърът на младежта и спорта Димитър Илиев, заместник-министърът на вътрешните работи Кирил Ценкин и заместник-министър на образованието и науката Мариета Георгиева. Г-жа Георгиева напомни, че трябва да научим младите хора да уважават закона и правилата, да уважават себе си и да бъдат толерантни един към друг, да бъдат грижовни и отговорни.
 
Наградата е чест и отговорност, а знанията за безопасността по пътищата са най-ценните уроци, защото на пътя животът е с предимство!
 
Регионално управление на образованието поздравява отбора и ръководителите от СЕУ „Св. Паисий Хилендарски“, град Дупница и им пожелава още по–големи успехи!
bdp2023
bdp2023 1