Актуално

Информация за приема в VIII клас за учебната 2024/2025 г.

ЗА ВАС, sedmoklasniciСЕДМОКЛАСНИЦИ!
 
„Скъпи седмокласници,
Изправени сте пред нов път, пред важен житейски избор. 
Бъдете мотивирани, бъдете отговорни, бъдете трудолюбиви и упорити!  
Вашето бъдеше е във Вашите ръце!
На добър път!“
М. Стойчева-Николова
Началник на РУО – Кюстендил 
 

Предстоящо

Конкурс за заемане на длъжността "директор" на държавни и общински училища на територията на област Кюстендил

Конкурс за заемане на длъжността „директор” на следните училища на територията на област Кюстендил:

1. Средно училище „Христо Ботев“,гр. Бобов дол
2. Основно училище „Христаки Павлович“, гр. Дупница
3. Начално училище „Св. Св. Кирил и Методий“, с. Раждавица
4. Основно училище „Проф. Марин Дринов“, гр. Кюстендил
5. Шесто основно училище „Св. Паисий Хилендарски“, гр. Кюстендил
6. Природоматематическа гимназия „Проф. Емануил Иванов“, гр. Кюстендил

Прочети още...

Подкрепяме електронното обучение

Digit Pack baner

 

Ученици от професия „Готвач“ от Професионална гимназия по хранително-вкусови и химични технологии гр. Дупница проведоха практическо обучение в Република Гърция трети ръкав на полуостров Халкидики – Атон /Света гора по проект “Трансевропейско сътрудничество в туризма” на програма „Еразъм“ с партньори по проекта Сдружение “Асоциация за развитие на младежки и нициативи” – А.Р.М.И.
Целта на проекта е усъвършенстване на ключови знания, умения и компетенции на ученици от три професионални гимназии по туризъм от от гр. Дупница, гр. Сапарева баня и гр. Велинград.

Посредством участието си в образователната мобилност учениците постигнаха усъвършенстване на придобитите професионални знания и умения чрез практика на реални работни места в държава със силни традиции в сферата на туризма. Придобиха нови ключови умения и компетенции, запознаха се с актуалните стандарти, методи на работа и видове предлагани услуги в избрания от тях сектор. За целта на всеки ученик бе осигурено работно място в хотелска администрация - на рецепция, бар / ресторант, кухня, където се запознаха цялостно и с всички останали дейности на хотелския комплекс като логистика, управление и др. Така проведеното обучение допълни, надгради и предоставя нови знания и умения в изучаваните модули като хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг, технология на кулинарната продукция, сервиране и барманство, сомелиерство, технология на хотелиерското обслужване и предприемачество.


http://viaranews.com/2017/06/14/gratski-biznesmeni-predlozhiha-rabota-na-20-uchenitsi-ot-pghvht-v-dupnitsa-odobriha-gi-za-servityori-i-gotvachi-na-praktika-v-5-zvezden-hotel-na-halkidiki/