Актуално

Прием на ученици

Прием на ученици с хронични заболявания, с физически и сензорни увреждания, със специални образователни потребности по чл. 120, ал. 7 от Закона за предучилищното и училищното образование, от домове за отглеждане и възпитание на деца, лишени от родителска грижа, от центрове за настаняване от семеен тип и ученици, настанени в приемни семейства за учебната 2025/2026 година

I. Изисквания към учениците при кандидатстване:
Учениците трябва да отговарят на условията, определени в чл. 55 от Наредба № 10 от 01.09.2016 г. за организация на дейностите в училищното образование, с изключение на учениците със специални образователни потребности, по чл. 120, ал. 7 от ЗПУО.

Прочети още...

Предстоящо

УВАЖАЕМИ Г-ЖИ/Г-ДА,

Управляващият орган на Програма „Образование“ 2021-2027 г. (УО на ПО) обяви за кандидатстване на 31.03.2025 г. процедури чрез подбор на проектни предложения BG05SFPR001-1.007 „Ограмотяване на възрастни (чрез подбор)“ и BG05SFPR001-1.008 „Комплексни програми на общинско ниво за десегрегация на училищата, превенция на вторичната сегрегация и против дискриминацията (чрез подбор)“ по Приоритет 1 „Приобщаващо образование и образователна интеграция“ на ПО.
Прочети още...

Подкрепяме електронното обучение

Digit Pack baner

 

Ученици от професия „Готвач“ от Професионална гимназия по хранително-вкусови и химични технологии гр. Дупница проведоха практическо обучение в Република Гърция трети ръкав на полуостров Халкидики – Атон /Света гора по проект “Трансевропейско сътрудничество в туризма” на програма „Еразъм“ с партньори по проекта Сдружение “Асоциация за развитие на младежки и нициативи” – А.Р.М.И.
Целта на проекта е усъвършенстване на ключови знания, умения и компетенции на ученици от три професионални гимназии по туризъм от от гр. Дупница, гр. Сапарева баня и гр. Велинград.

Посредством участието си в образователната мобилност учениците постигнаха усъвършенстване на придобитите професионални знания и умения чрез практика на реални работни места в държава със силни традиции в сферата на туризма. Придобиха нови ключови умения и компетенции, запознаха се с актуалните стандарти, методи на работа и видове предлагани услуги в избрания от тях сектор. За целта на всеки ученик бе осигурено работно място в хотелска администрация - на рецепция, бар / ресторант, кухня, където се запознаха цялостно и с всички останали дейности на хотелския комплекс като логистика, управление и др. Така проведеното обучение допълни, надгради и предоставя нови знания и умения в изучаваните модули като хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг, технология на кулинарната продукция, сервиране и барманство, сомелиерство, технология на хотелиерското обслужване и предприемачество.


http://viaranews.com/2017/06/14/gratski-biznesmeni-predlozhiha-rabota-na-20-uchenitsi-ot-pghvht-v-dupnitsa-odobriha-gi-za-servityori-i-gotvachi-na-praktika-v-5-zvezden-hotel-na-halkidiki/