Актуално

Информация за приема в VIII клас за учебната 2024/2025 г.

ЗА ВАС, sedmoklasniciСЕДМОКЛАСНИЦИ!
 
„Скъпи седмокласници,
Изправени сте пред нов път, пред важен житейски избор. 
Бъдете мотивирани, бъдете отговорни, бъдете трудолюбиви и упорити!  
Вашето бъдеше е във Вашите ръце!
На добър път!“
М. Стойчева-Николова
Началник на РУО – Кюстендил 
 

Предстоящо

Конкурс за заемане на длъжността "директор" на държавни и общински училища на територията на област Кюстендил

Конкурс за заемане на длъжността „директор” на следните училища на територията на област Кюстендил:

1. Средно училище „Христо Ботев“,гр. Бобов дол
2. Основно училище „Христаки Павлович“, гр. Дупница
3. Начално училище „Св. Св. Кирил и Методий“, с. Раждавица
4. Основно училище „Проф. Марин Дринов“, гр. Кюстендил
5. Шесто основно училище „Св. Паисий Хилендарски“, гр. Кюстендил
6. Природоматематическа гимназия „Проф. Емануил Иванов“, гр. Кюстендил

Прочети още...

Подкрепяме електронното обучение

Digit Pack baner

 

На 7-ми ноември, в навечерието на християнския празник на Архангел Михаил, тържествено бе отбелязан патронният празник на ОУ "Евлоги Георгиев", гр. Дупница. Тази година денят премина още по-вълнуващо и емоционално, защото училището е посветило учебната 2017 – 2018 година на 120 години от създаването си.
В спортната зала на град Дупница учителите, учениците и родителите бяха подготвили празнична програма и спортен празник. Тържественият повод бе уважен от много гости, сред които бе госпожа Радостина Новакова - Началник на РУО - Кюстендил, господин Иво Гърнев - председател на Управителния съвет на Училищното настоятелство, господин Росен Николов – заместник-председател на Обществения съвет, бивши учители, родители на ученици.


По случай 120-тата годишнина след химна на Република България бе изпълнен за първи път химн на училището. Учениците изпяха песента с гордост и вълнение пред пълната зала. На нейните автори госпожа Светла Войнова, създала текста на химна, и господин Стефан Гълъбов, композитор на музиката, бяха връчени специални подаръци и грамоти. Директорът на училището госпожа Румяна Гиргинова им благодари, че са осъществили една дългогодишна мечта и са обединили всички с песен, която ще остане в историята. Тя честити празника на всички присъстващи. С вълнение и гордост прочете поздравителния адрес от госпожа Новакова, в който тя поздравява целия колектив за това, че ОУ„ Евлоги Георгиев” се превърна в притегателен център за младите хора, които търсят най-добрата подготовка за децата си, за да им гарантира успех в бъдещата им реализация в живота и избраната професия. С поздравителния адрес Госпожа Новакова пожела на всички да бъдат мечтатели и откриватели, за да направят живота си интересен и смислен!
Във връзка с юбилея на училището госпожа Гиргинова обяви началото на една нова инициатива. През настоящата учебна година учениците и учителите ще направят препис на Паисиевата „История славянобългарская”, като вложат частица от себе си в тази свещена книга за идните поколения ученици на ОУ „Евлоги Георгиев”.
С много смях и забавление ученици, родители и учители, разпределени в три отбора „Ракета”, „Комета” и „Стрела” протече спортното състезание под мотото "Бързи, смели, сръчни с мама, татко и моят учител". Журито също бе съставено от родители и оглавено от господин Иво Гърнев. С много желание и устрем отборите премериха сили в различни забавни спортни игри. Всички участници бяха наградени с медали и грамоти от училището.
Залата бе огласена от звучните песни на талантливите певци на училището, ръководени от госпожа Крумова и господин Попов, от танците на мажоретния състав с ръководител госпожа Илиева.
Бяха наградени и победителите в предварително обявените конкурси за литература и за рисунка на тема „120 години ОУ "Евлоги Георгиев”.
Празничната програма продължи в двора на училището с тържествен водосвет за здраве, отслужен от отец Илия, и традиционно бе раздаден курбан за здраве на учениците, учителите и техните семейства.
Празникът завърши с кръшно българско хоро и с пожелания за здраве и успехи на всички!