Актуално

Информация за приема в VIII клас за учебната 2024/2025 г.

ЗА ВАС, sedmoklasniciСЕДМОКЛАСНИЦИ!
 
„Скъпи седмокласници,
Изправени сте пред нов път, пред важен житейски избор. 
Бъдете мотивирани, бъдете отговорни, бъдете трудолюбиви и упорити!  
Вашето бъдеше е във Вашите ръце!
На добър път!“
М. Стойчева-Николова
Началник на РУО – Кюстендил 
 

Предстоящо

Конкурс за заемане на длъжността "директор" на държавни и общински училища на територията на област Кюстендил

Конкурс за заемане на длъжността „директор” на следните училища на територията на област Кюстендил:

1. Средно училище „Христо Ботев“,гр. Бобов дол
2. Основно училище „Христаки Павлович“, гр. Дупница
3. Начално училище „Св. Св. Кирил и Методий“, с. Раждавица
4. Основно училище „Проф. Марин Дринов“, гр. Кюстендил
5. Шесто основно училище „Св. Паисий Хилендарски“, гр. Кюстендил
6. Природоматематическа гимназия „Проф. Емануил Иванов“, гр. Кюстендил

Прочети още...

Подкрепяме електронното обучение

Digit Pack baner

 

На 22-23.02.2019 г. в театъра на НАТФИЗ се проведе ХХ Национален конкурс за ученически театър на испански език, който бе открит от Н. Пр. Хосе Луис Тапия, извънреден и пълномощен посланик на Кралство Испания в България. С поздравления към участниците се обърнаха г-н Сесар Аха Мариньо – съветник по въпросите на образованието към Испанското посолство и г-жа Веселина Ганева – държавен експерт по образованието в МОН. Гости на националния конкурс бяха представители на Образователния отдел към Посолството на Испания в България, Институт Сервантес-София, Министерството на образованието и науката.


Учениците от СУ „Св. Паисий Хилендарски“, град Дупница, представиха пиесата „La insula de Barataria“ от Алехандро Касона. Техни ръководители са Ана Хуанас Агилар и Донка Тодорова. Учениците ни се съревноваваха с техни връстници от езиковите гимназии с изучаване на испански език като първи чужд език, включени в междуправителственото споразумение на образователните министерства на Република България и Кралство Испания. Голямата награда за главна мъжка роля грабна Цветомир Павлов от IХ клас. Ана Хуанас Агилар бе отличена с приз за най-добра режисура. Грамоти получиха всички участници в пиесата и техните ръководители. Училището ни попълни витрината с купите, донесени след награждаването.
Подготовката за пиесата започна още в началото на учебната 2018/2019 година. С много ентусиазъм и страст работиха Ванина Станимирова от Х клас, Цветомир Павлов, Ралица Маврова, Бойчо Кечеджиев, Катерина Цикловска, Драгомир Десподов, Венета Владкова и Даниела Грозданова от IX клас. Репетираха в училището, показаха таланта си и на сцената на Драматичен театър „Невена Коканова“, гр. Дупница. Рисуваха, правиха декори, забавляваха си и увлякоха родители, учители и съученици. Доказаха, че талантът, трудът и желанието да учиш се възнаграждават. На конкурса показаха завидно владеене на испански език, театрално майсторство и заслужено спечелиха бурни овации и много приятели.