МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

РЕГИОНАЛНО УПРАВЛЕНИЕ НА ОБРАЗОВАНИЕТО - КЮСТЕНДИЛ

Актуално

Предстоящо

MusicMelody
 
СПИСЪК на училищата-домакини за провеждане на творческите изяви на ученическите групите от област Кюстендил по Модул 1 „Изкуства“ на Национална програма „Заедно в изкуствата и спорта“
 
1. Училище-домакин за организиране и провеждане на творческите изяви на учениците по Модул 1 „Изкуства“ на Националната програма „Заедно в изкуствата и спорта“ за община Бобов дол  – Средно училище „Христо Ботев“, гр. Бобов дол.
 
2. Училище-домакин за организиране и провеждане на творческите изяви на учениците по Модул 1 „Изкуства“ на Националната програма „Заедно в изкуствата и спорта“ за община Дупница  – Профилирана гимназия „Христо Ботев“, гр. Дупница.
 
3. Училище-домакин за организиране и провеждане на творческите изяви на учениците по Модул 1 „Изкуства“ на Националната програма „Заедно в изкуствата и спорта“ за община Дупница  – Средно езиково училище „Св. Паисий Хилендарски“, гр. Дупница.
 
4. Училище-домакин за организиране и провеждане на творческите изяви на учениците по Модул 1 „Изкуства“ на Националната програма „Заедно в изкуствата и спорта“ за община Кюстендил  – Езикова гимназия „Д-р Петър Берон“, гр. Кюстендил.
 
5. Училище-домакин за организиране и провеждане на творческите изяви на учениците по Модул 1 „Изкуства“ на Националната програма „Заедно в изкуствата и спорта“ за община Рила  – Основно училище „Аверкий Попстоянов“, гр. Рила.
 
6. Училище-домакин за организиране и провеждане на творческите изяви на учениците по Модул 1 „Изкуства“ на Националната програма „Заедно в изкуствата и спорта“ за община Сапарева баня  – Средно училище „Христо Ботев“, гр. Сапарева баня.
 
ГРАФИК на изявите на групите от област Кюстендил по Модул 1. „Изкуства“ на Национална програма „Заедно в изкуствата и спорта“
Прочети още...

Националното състезание „Турнир на младите физици“

mladifizici2023

В периода 03.02.2023 г. – 05.02.2023 г. се проведе Националното състезание „Турнир на младите физици“.

Организатори на състезанието са Министерство на образованието и науката, Регионално управление на образованието – Кюстендил и ПМГ „Проф. Емануил Иванов”, гр. Кюстендил.

Турнирът е състезание за ученици в гимназиален етап, които участват отборно в преки физични битки. В състезанието се оценяват способностите на участниците да решават проблеми с изследователски характер, да достигат до аргументирани изводи, както и да представят, анализират и обсъждат решенията на тези проблеми в научни дискусии, наречени физични битки.

Състезанието се проведе в ПМГ „Проф. Емануил Иванов“, гр. Кюстендил.

Започна със Селективни физични битки, които се провеждат на български език и завърши с Финалната физична битка, която се провежда на английски език.

В Националното състезание „Турнир на младите физици“ ще вземат участие 29 ученици, разпределени в следните отбори:
1. ,,Дунавски комари“ – ученици от МГ ,,Баба Тонка”, гр. Русе с ръководител г-жа Даниела Иванова;
2. ,,Сатурнианци“ – ученици от МГ ,,Баба Тонка”, гр. Русе с ръководител г-жа Даниела Иванова;
3. ,,Апогей“ – ученици от СМГ ,,Паисий Хилендарски“, гр. София, ПЧМГ, гр. София, ПМГ ,,Васил Друмев“, гр. Велико Търново и ППМГ ,,Гео Милев“, гр. Стара Загора с ръководители г- н Никола Каравасилев и г-н Явор Йорданов;
4. ,,Гакрус“ – ученици от Американски колеж, гр. София с ръководители г-н Явор Йорданов и г- н Никола Каравасилев;
5. ,,Дружба“ – ученици от ПЧМГ, гр. София и Американски колеж, гр. София с ръководители г-н Никола Каравасилев и г-н Явор Йорданов;
6. ,,ЧАМП“ – ученици от НПМГ ,,Акад. Любомир Чакалов“, гр. София и МГ ,,Д-р Петър Берон“, гр. Варна с ръководители г-н Никола Каравасилев и г-н Трифон Ефтов;
7. ,,Виндемиатрикс“ – ученици от ПЧМГ, гр. София и ППМГ ,,Добри Чинтулов“, гр. Сливен с ръководители г-н Никола Каравасилев и г-н Явор Йорданов.

След провеждането на Финалната физична битка, Националната комисия определя състава на разширения национален отбор, както и неговите ръководители.