Актуално

Предстоящо

 
 

RabotilnicaNaBabaMarta 7

Продължава работата по съвместния ученически проект „Магията на празника ни прави по–добри“. В „Работилницата на Баба Марта“ учениците от 3е и 4д клас, членове на клуб „Млади възрожденци“ към ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ - град Кюстендил, с ръководители Ирина Вучкова и Румяна Зарева, заедно със своите приятели от фолклорната група при Народното читалище в с. Долно село, с ръководител Миродинка Василева, изработиха красиви мартеници от естествени материали. Деца и баби говориха за символиката на мартеницата, за вярванията, свързани с този обичай, изричаха наричания и благопожелания, пяха песни. Отново „малки и големи“ твориха, създаваха красота и бяха щастливи, че са заедно. Докоснаха света „извън мрежата“ с неописуема емоция и удовлетвореност от своята дейност, не искаха този нестандартен час от „Занимания по интереси“ да приключи.

RabotilnicaNaBabaMarta 2

В работилницата участваха и две стажантки, които са на държавна практика при двете учителки /наши бивши ученички и родители/.

Учениците получиха грамоти от читалището, за своето старание, изобретателност и всеотдайност, при изработването на мартеници. “Работилницата“ приключи с песни и сладкиши.

RabotilnicaNaBabaMarta 4

С изработените мартеници, направихме изложба – базар. Събраните средства, ще дарим на дете в нужда.

Очаквайте ни скоро, с продължението на проекта – Пресъздаване на обичая „Гергьовден“.

RabotilnicaNaBabaMarta

RabotilnicaNaBabaMarta 1

RabotilnicaNaBabaMarta 3

RabotilnicaNaBabaMarta 5

RabotilnicaNaBabaMarta 6