Актуално

Информация за приема в VIII клас за учебната 2024/2025 г.

ЗА ВАС, sedmoklasniciСЕДМОКЛАСНИЦИ!
 
„Скъпи седмокласници,
Изправени сте пред нов път, пред важен житейски избор. 
Бъдете мотивирани, бъдете отговорни, бъдете трудолюбиви и упорити!  
Вашето бъдеше е във Вашите ръце!
На добър път!“
М. Стойчева-Николова
Началник на РУО – Кюстендил 
 

Предстоящо

Конкурс за заемане на длъжността "директор" на държавни и общински училища на територията на област Кюстендил

Конкурс за заемане на длъжността „директор” на следните училища на територията на област Кюстендил:

1. Средно училище „Христо Ботев“,гр. Бобов дол
2. Основно училище „Христаки Павлович“, гр. Дупница
3. Начално училище „Св. Св. Кирил и Методий“, с. Раждавица
4. Основно училище „Проф. Марин Дринов“, гр. Кюстендил
5. Шесто основно училище „Св. Паисий Хилендарски“, гр. Кюстендил
6. Природоматематическа гимназия „Проф. Емануил Иванов“, гр. Кюстендил

Прочети още...

Подкрепяме електронното обучение

Digit Pack baner

 

С грандиозен празничен концерт, продължил повече от два часа пред препълнената зала на ОДТ „Невена Коканова“, на 17 май бе отбелязана 120-годишнината от основаване на училището. На събитието присъстваха много гости – учители-ветерани, начело с директора Стефан Чавеев, бивши възпитаници и служители на училището, родители, представители на Община Дупница, на училищното настоятелство и обществения съвет.


Концертът започна с официална част – слово на директора Бистра Стойкова, поздравителни адреси от кмета на общината – инж. Методи Чимев и от началника на РУО Радостина Новакова, филм-презентация за историята, традициите, съвременното развитие и постижения на училището, рецитал „120 години – стъпки към светлото“ по стихове на поетесата Мариана Александрова – преподавател в училището. Особено приповдигнатата и тържествена атмосфера създадоха изпълненията на химна на РБ и „Многая лета“ от мъжки хор „Свети Иван Рилски“ с диригент Таня Камбурова. В богатата концертната част се изявиха групите за извънкласни занимания по проект „Твоят час“ – „Модерен балет“ с ръководител Мая Владимирова, „Модерни танци“ с ръководител Александър Димитров, вокалните групи:“Звездици“ с ръководител Елка Иванова и „Устрем“ с ръководител Костадин Димов, талантливите индивидуални изпълнители Ивайла Кръстева, Димитър Стоянов и Стефани Пешова.
В програмата се включиха и възпитаниците на училището: Воин Войнов с танцовите състави към ОУ“Неофит Рилски“ – „Дани“ и състав „Актавис“, Магдалена Лобутова с група “Сладурите“ и балерината Моника Есова, чиито изпълнения предизвикаха истински фурор в залата.
Много възхищение и овации събра есето на ученичката Габриела Владимирова, победител в конкурса:“Моето училище празнува“.Тя отправи от името на всички учениците и своя поздрав и признателност към учителите и директора на училището.
Концертът завърши с химна на училището по стихове на Марияна Александрова и музика Костадин Димов, който запяха всички присъстващи в залата.
Празникът продължи с коктейл „Среща на поколенията“ в ресторант„Вардар“, побрал повече от сто преподаватели и гости.